Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 08, 2007

Puff Sosej


Resepi paling simple yang Chetam buat semasa di Tepen hari Sabtu lepas. Roti Prata segera jenama Tesco dan sosej yang dicelur. Oh Ya......Tesco baru dibuka di Bandar Kamunting . Lebih besar dari cawangan Kajang tapi bad experience di hari pertama Chetam ke sana. Semasa memilih baju, poket sedara terdekat Chetam telah diseluk. Yang sedihnya, orang yang ambil merupakan seorang wanita Melayu yang bertudung. Cuma silapnya, kami tak tengok muka wanita tak guna tu (oopsss) sebab dok asik pilih baju. Bila dia blah, baru tersedar. Tapi syukur sebab cuma dompet kecil tanpa IC di dalam nya. Kesian sedara terdekat.....rugi lebih RM100.

Puff Sosej Segera

Roti prata
Sosej ayam - dicelur dahulu(boleh ganti ngan daging)
Telur Ayam - dipukul

Roti prata di potong segi tiga memanjang. Sekeping boleh dapat dalam 4 atau 5 potong. Sosej yang dicelur dipotong 2. Satu potong di letak atas roti prata di bahagian paling besar. Gulung sosej. Bahagian roti prata yang paling kecil akan berada di bahagian atas. Kelar bahagian atas dan celup dengan telur. Bakar dalam suhu 190 - 200 selsius selama lebih kurang 20 minit - ikut oven anda.

3 comments:

  1. Chetam...Saya dah cuba resepi ni.Sedap gak ye.TQ very much

    ReplyDelete
  2. emm.......mmg best saya pun da cuba.tq chetam.

    ReplyDelete
  3. wow..mesti sedap...nak cuba lah~

    ReplyDelete