Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


November 29, 2006

Cheese Fruit Cake Bebop



Chetam buat kek ni sebanyak 2 biji masa raya lepas. Sebiji untuk Arwah Bapak dan sebiji untuk dibawa ke Medan. Kek ni memang sedap tapi satu adunan tu boleh dapat kek yang kecil jer. Untuk Arwah Bapak, Chetam buat 3 adunan dan hasilnya memang memuaskan. Chetam tabur badam, hazel nut dan cashew nut di atas kek sebelum dibakar. Pertama kali Chetam rasa kek ni semasa di Medan. Memang sedap tapi rasanya kalau tak ada kekacang lagi sedap sebab selepas beberapa hari, kekacang ni pun dah lemau.

Chetam tak sempat ambil gambar dan hari ni baru Chetam perasan yang resepinya dah penah Chetam tempek setahun yang lepas. So kalau nak resepinya, sila klik di sini
Cheese Fruit Cake Bebop

Gambar kek di atas adalah sumbangan Kak Liza.

Nota Kaki Chetam: Cuba jangan tak cuba untuk juadah Hari Raya Aidil Adha. Memang sedap.

No comments:

Post a Comment