Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


November 27, 2006

Bali - Part 1 (17 November 2006)

Tahun lepas, company trip ke Manila tapi Chetam tak pegi sebab masa tu tak ada staff melayu. Company Trip kali ni ke Bali. Chetam ikut sebab ada geng. Tak payah keluar satu sen pun melainkan wang untuk shopping. Chetam tukar duit RM405 dan dapat 1 Juta Rupiah. Chetam dah jadi jutawan!!! Sebenarnya tak derla excited sangat jadi jutawan ni sebab dah selalu sangat dapat title ni bila balik kampung ke Medan.

Bertolak dari ofis dengan teksi ke KL Sentral. Dari KL Sentral jam 1.30 pm dengan menaiki Sky Bus. Tambang semua company tanggung dan kesemuanya ada 14 orang yang ikut company trip kali ni. 8 perempuan dan 6 lelaki. Sampai LCCT dalam pukul 2.30pm so cepat2 cari surau untuk solat Jamak Zohor dan Asar. Pukul 4pm terus masuk balai berlepas. Kalau ikut boarding pass, gate 8 tapi entah kenapa....tengah beratur di depan tiba-tiba pihak Air Asia suruh pindah ke gate 7. Kebetulan antara gate 7 dan 8 ada halangan so lambat terkam, akibatnya kena beratur di belakang. Budak2 ofis yang lain dapat tempat di depan. Hem.....geram betul.

Lepas pesawat ke Bangkok berlepas, langit pun gelap dan hujan turun dengan lebat. Flight delayed. Sepatutnya berlepas jam 4.40pm. So semua yang beratur pun cari tempat untuk duduk. Chetam sebenarnya tak sihat, batuk teruk dan hidung tersumbat. Chetam pi kedai untuk beli Vicks dan juga air mineral. Sempat juga capai 3 bungkus roti krim. Bila sampai tempat duduk, dengar bunyi bell.....terus Chetam lari ke depan dan berbaris.....hehehehe....Chetam menang.....semua kawan satu ofis di belakang Chetam sekarang.

Pukul 5.30pm, naik kapalterbang dan terus berangkat. Baru tahu yang penerbangan mengambil masa hampir 3 jam. Aduh....lamanya, sedangkan ke Medan cuma 55 minit. Sempat pekena nasi lemak yang harganya RM6.00, walaupun mahal dapat juga jadi lapik perut.



Merasa juga tengok matahari terbenam dari tingkap kapalterbang. Cantik banget.



Since sorang geng Chetam ni puasa, Chetam tanya sorang peramugari waktu berbuka puasa. Baik peramugari ni....since dia tak tahu, dia cakap nanti dia tanya kapten kapal. Kapten kapal cakap waktu Malaysia dan Bali sama dan waktu berbuka puasa ialah 6.45pm. Peramugari ni singgah lagi kat seat Chetam and gang, dia bagi tahu kat Bali, semua Restoren McDonald dan KFC adalah halal.

Dekat pukul 8pm, Chetam sampai ke Lapangan Terbang Ngurah Rai. Jauhnya berjalan dari kapalterbang ke Imigresen. Pukul 9pm sampai hotel dan boss suruh turun semula pukul 9.30pm sebab nak pegi dinner. Jenuh berjalan kaki nak mencari makanan Halal tapi tak jumpa. Ada satu restoren, staff dia cakap boleh serve separately untuk makanan Halal tapi masalahnya depa pun jual non Halal food. Walaupun staff tu cakap depa masak berasingan......ish.....tak percayalah. Since dah penat berjalan, Chetam dan geng bagitahu boss dan yang lain, go ahead makan kat restoren tu. Chetam dengan 2 kawan melayu akan patah balik dan makan fast food.

Masuk KFC, Sijil Halal dah expired bulan Ogos. So Chetam cari Mc Donald. Alhamdullilah, Sijil Halal masih laku sehingga 2007. So dinner, kami bertiga makan Fillet Burger. Resit disimpan sebab esoknya nak claim dari boss.

Lepas kenyang terus balik hotel. Lepak kat bilik. Yang geramnya......mata tak boleh tidur. Batuk pun semakin menjadi-jadi.

No comments:

Post a Comment