Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


January 16, 2009

Kek Keju Lemon yang mudah

1 1/4 cawan biskut manis yang dihancurkan
80g butter, dicairkan

500g PHILADELPHIA Cream Cheese, dilembutkan
400g tin susu pekat manis
3 teaspoons gelatin, dilarutkan di dalam 1/4 cawan air mendidih
1/3 cawan jus lemon
2 sudu makan parutan kulit lemon

1.Campurkan biskut manis dengan butter dan tekan ke salam dasar acuan springform bersaiz 20cm. Bekukan.
2.Pukul cream cheese menggunakan mixer letrik sehingga gebu. Masukkan susu dan campuran gelatin. Pukul lagi sehingga kembang. Kemudian masukkan jus lemon serta parutan kulit lemon. Pukul lagi hingga sebati.
3.Tuang adunan ke dalam loyang yang telah disediakan terlbih dahulu. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam atau semalaman.

Nota Kaki Chetam : Resepi diambil dari email yang diterima dari Kraft tapi Chetam dah alihbahasa.

2 comments:

  1. Wow thanks for the recipes sis,

    ReplyDelete
  2. kalau lemon tuh ditukar pakai oren mandarin boleh tak?? tak jumpa pon lemon..

    ReplyDelete