Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


January 16, 2009

Kek Keju Lemon yang mudah

1 1/4 cawan biskut manis yang dihancurkan
80g butter, dicairkan

500g PHILADELPHIA Cream Cheese, dilembutkan
400g tin susu pekat manis
3 teaspoons gelatin, dilarutkan di dalam 1/4 cawan air mendidih
1/3 cawan jus lemon
2 sudu makan parutan kulit lemon

1.Campurkan biskut manis dengan butter dan tekan ke salam dasar acuan springform bersaiz 20cm. Bekukan.
2.Pukul cream cheese menggunakan mixer letrik sehingga gebu. Masukkan susu dan campuran gelatin. Pukul lagi sehingga kembang. Kemudian masukkan jus lemon serta parutan kulit lemon. Pukul lagi hingga sebati.
3.Tuang adunan ke dalam loyang yang telah disediakan terlbih dahulu. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam atau semalaman.

Nota Kaki Chetam : Resepi diambil dari email yang diterima dari Kraft tapi Chetam dah alihbahasa.

2 comments:

  1. Wow thanks for the recipes sis,

    ReplyDelete
  2. kalau lemon tuh ditukar pakai oren mandarin boleh tak?? tak jumpa pon lemon..

    ReplyDelete