Kek Keju Lemon yang mudah
1 1/4 cawan biskut manis yang dihancurkan
80g butter, dicairkan
500g PHILADELPHIA Cream Cheese, dilembutkan
400g tin susu pekat manis
3 teaspoons gelatin, dilarutkan di dalam 1/4 cawan air mendidih
1/3 cawan jus lemon
2 sudu makan parutan kulit lemon
1.Campurkan biskut manis dengan butter dan tekan ke salam dasar acuan springform bersaiz 20cm. Bekukan.
2.Pukul cream cheese menggunakan mixer letrik sehingga gebu. Masukkan susu dan campuran gelatin. Pukul lagi sehingga kembang. Kemudian masukkan jus lemon serta parutan kulit lemon. Pukul lagi hingga sebati.
3.Tuang adunan ke dalam loyang yang telah disediakan terlbih dahulu. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam atau semalaman.
Nota Kaki Chetam : Resepi diambil dari email yang diterima dari Kraft tapi Chetam dah alihbahasa.
Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Wow thanks for the recipes sis,
ReplyDeletekalau lemon tuh ditukar pakai oren mandarin boleh tak?? tak jumpa pon lemon..
ReplyDelete