Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


October 29, 2007

Kek Keju Versi Chetam

Kek keju ni diadaptasi dari resepi yang pernah diberikan oleh Mama Roz. Kek Keju versi Mama Roz guna biskut sebagai base atau dasar tapi Chetam guna sponge cake yang dibeli dari Tesco Tepeng. Sebiji kek sepan perasa oren dan sebiji lagi perasa coklat.

Kak Ti ngan Kak Tih suka yang perasa Oren dengan buah Pic. Makan sampai tak hingat dunia.....hehehehe....bebudak pulak suka yang perasa coklat tu tapi sebenarnya depa lebih teruja ngan biskut Cream-o tu sebenarnya.

Kek Keju Versi Chetam

Kek Sepan

I
nti (Filling)
a)
2 biji kuning telur
150 gram gula
160 gram susu
Masak gunakan cara double boiler

b)
2 1/2 sudu besar gelatin dilarutkan dalam 6 sudu besar air didih

c)
250 gram krim keju
250 gram double krim - pukul sedikit

d)
1/2 sude besar jus lemon

Cara membuatnya
Campurkan serbuk biskut hancur dengan mentega cair dan bentukkan di dalam acuan bulan 9" (loose base) - sejukkan
Pukul krim keju sehingga licin, masukkan a, b, d dan double krim.
Tuangkan ke dalam biskut hancur yang sudah dibentuk dan sejukkan selama 2- 3 jam


Kek Keju Perisa Oren
Chetam tambah buah pic dalam tin yang telah dipotong kecil-kecil ke dalam adunan filing . Bahagian atas di hias dengan susunan potongan buah pin.

Kek Keju Perisa Coklat
Chetam masukkan biskut Cream-O yang dipotong 4 ke dalam adunan filling.

No comments:

Post a Comment