Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


September 18, 2007

Kacang Buncis Bercili

Lagi resepi mudah.....ni belajar ngan Arwah Emak.
Kacang Buncis Bercili
Sumber : Chetam

Kacang buncis - dibelah dua baru potong menyerong
Cili Merah
Bawang putih
Ikan bilis - boleh ganti ngan udang kering
Garam secukup rasa
Minyak masak

Cara
Cili merah, bawang putih, ikan bilis diblender kering.
Panaskan kuali, tuang minyak masak. Masukkan ramuan yang telah dimesin kering. Kacau sampai naik minyak. Masukkan kacang buncis yang telah dibasuh. Kacau hingga cili rata. Letak garam sikit jer. Kacau lagi.....tutup api. Boleh dihidang, makan ngan nasi putih.

No comments:

Post a Comment