Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 07, 2007

Tayangan Perdana Cuppies Semasa Majlis Tahlil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Maaf lambat tayangkan gambar cuppies yang Chetam buat semasa Majlis Tahlil Arwah Bapak dan Emak di Padang Rengas penghujung tahun lepas. Chetam buat cuppies di Kajang dan kemudian angkut ngan keretapi balik ke Tepen. Semasa mendeco, Chetam dibantu oleh anak sedara yang umur 9 tahun kut. Chetam serahkan pada dia design apa yang yang dia nak buat dengan menggunakan bahan-bahan yang Chetam bawa dari Kajang. Chetam cuma paipkan aising dan dia tabur hiasan. Alhamdullilah, tak mengecewakan.

Chetam bawa 93 cuppies ke Padang Rengas, habis semuanya licin. Seronok tengok pakcik2, makcik2 dan kanak-kanak di sekitar rumah kakak di Padang Rengas tu duduk menikmati cuppies. Ada 3 jenis resepi yang Chetam guna, Kek Butter Sempoi dari Mak Lang(Rnet), Kek Sponge guna readymix dan juga kek coklak moist juga readymix.
Yang di bawah ni pulak, trifle dan cupcakes yang dibuat semasa Hari Raya Haji yang lepas. Resepi trifle ada dalam kotak sebelah yer. Dan cupcakes menggunakan resepi Kek Butter Susan.

No comments:

Post a Comment