Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 3 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff, Fruit Puff & Enclairs
Tarikh : 4 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 5 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 20, 2007

Daging Masak Hitam Manis Mak Lang - Turut mendapat Award dari Forum Cari.com

Lagi satu resepi yang mendapat Award dari Forum Cari.com

Chetam dah pernah cuba resepi dulu dan memang sedap. Kalau tak silap, pernah masukkan dalam Teratak Chetam tapi tak per....Chetam masukkan sekali lagi. Resepi merupakan menu semasa Mak Lang kawin dulu.

Daging Masak Hitam Manis
Sumber: Mak Lang

Bhn2
1/2 kg daging btg pinang } direbus bersama kicap,campur air sikit jer.
1/2 cwn kicap cap kipas udang } rasa sedap dari yg lain, bukan nak promote.
3sb Jintan manis}
3sb Jintan putih}digoreng sekejap lepas tu blend kasi halus
3 bijiBwg merah }
3 biji Bwg putih }dikisar
1 inci Halia }
2 sb Cili kisar } ikut kepedasan sendiri
Rempah ratus } bunga lawang,kulit kayu manis,buah pelaga

Cara
Daging yg direbus bersama kicap tadi dihiris nipis, air rebusan daging jangan dibuang. Masukkan sebhg jintan yg diblend tadi dan juga sebhg. Bwg yg dikisar
bersama halia. Gaul daging bersama bahan2 tadi dan goreng sekejap aje. Sekarang, lebihan minyak tadi gunakan utk menumis baki jintan dan bawang2. Masukkan cili kisar,kacau. Kemudian masukkan daging dan air rebusan.Kacau sebati sehingga kuah agak pekat.Siap. Sedap dimakan bersama nasi minyak,nasi putih...yummyyyyy..

Peringatan : Jangan guna garam dalam masakan ini sebab dengan adanya kicap
sudah memadai.

1 comment:

  1. Anonymous8:32 pm

    mesti sodap!! hahahh
    esokk nak try masak untuk abah...

    ReplyDelete