Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 20, 2007

Chocolate Treasures - Biskut yang mendapat Award CARI.com

Chetam dah minta kebenaran Mamazieza untuk songlap resepi ni....hehehehe...thanks Mama.

Resepi ni baru sahaja mendapat Anugerah Award dari Forum Cari.com bagi kategori Biskut. Kalau anda rajin dan berminat untuk membuat biskut untuk jualan, Chetam cadangkan anda buat biskut ini. Gerenti laris. Kalau tak nak buat sendiri, boleh buat tempahan dari Mamazieza.

CHOCOLATE TREASURE
Sumber: Mama Zieza

Untuk base
250gm butter
25 g susu powder
65 gm gula kastor
250 gm tepung gandum/rose flour/tepung biskut
65 gm tepung jagung
50 gm koko

Untuk topping
2 cwn c/flakes
500 gm white chocolate
50 gm almond nibs.....
50 gm golden raisins/blackcurrants/kismis

cooking chocolate untuk drizzle

Pukul butter dan gula sehingga sebati, masukkan segala jenis bahan kering tadi dan gaul hingga sebati dan dibulat-bulatkan dan ditekan dalam papercup.

Bakar.

Untuk topping, cairkan white chocolate (buat skit2 lerrrr) dgn menggunakan kaedah double boiler... dah cair masukkan cornflakes, almond nibs, dan golden raisins tadi.
gaulkan hingga coklat tadi betul-betul menyalut semua bahan tadi... make sure jgn terlalu banyak cornflakes nanti tak lekat plak.

Biskut yang dah sejuk tadi disusun dalam talam dan masukkan topping ke atas biskut tu.
Pastu cairkan cooking cokelat dan masukkan dalam piping bag dan pipe secara drizzle ke atas topping tadi... Biarkan topping nya kering dan simpan.

Nota Kaki Chetam : Kalau nak lawat fotopage Mamazieza, ini dia : Mamazieza Welcomes You to Her Fotopage .

No comments:

Post a Comment