Ini gambar kek sponge yang Chetam penah janjikan dulu. Senang banget buat kek ni tapi sedap giler.
Selepas disalut dengan fresh cream dan diatasnya diletakkan blueberri.
Selepas dipotong. Lapisan bawah, kek sponge marble dan lapisan atas ialah kek sponge dengan perahan buah lemon. Wangi sungguh.
Kek Sponge Marble Lemon BerBlueberri
Sumber: Chetam
500gm campuran kek Sponge (beli siap dari kedai)
10 biji telur ayam
130 ml air
130 ml minyak jagung atau sayuran
Sebiji lemon
Beberapa sudu serbuk koko
Cara
Pukul semua bahan kecuali minyak, lemon dan koko dengan mixer. Pukul sampai gebu dan kembang. Masukkan minyak. Pukul lagi. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian diperahkan dengan buah lemon. Masukkan dalam loyang dan dibakar. Satu lagi bahagian dibahagi 2. Masukkan serbuk koko yang diayak dalam satu bahagian dan satu bahagian lagi plain jer. Buat stail marble dan bakar.
Dah sejuk, boleh dicantum dan dihias dengan fresh cream dan blueberri.
Topping
1 cawan Fresh Cream
Blueberri
Pukul sampai naik dan kembang.
Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
October 10, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment