Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


June 30, 2006

PUDING MANGGA


Sumber : Mamazieza RN
Gambar : Rashidah RN

Bahan-bahannya

10 gm agar-agar
2 sudu susu cair
1 cawan gula
1 biji telor
1 mangkuk mangga (Masak) blend ehhh...
3 cawan air

Cara-caranya

Agar-agar & air di masak. Gula 1 cawan, dan mangga di kacau bersama
hingga sebati. Masukkan susu 2 sudu yang dicampur dengan telor. Digaul
lalu tuang di acuan ikut cita rasa sendiri dan masuk dalam peti ais.

Nota Kak Rashidah: Masa saya buat saya tidak mengunakan mangga masak yg diblender sebaliknya saya mengunakan 5 cawan air mangga - 1000 ml (jus yg dah siap beli aje.

Nota Kaki Chetam: Mangga boleh digantikan dengan lain-lain buah seperti epal, laici dll.
Posted by Picasa

1 comment: