Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
PUDING MANGGA
Sumber : Mamazieza RN
Gambar : Rashidah RN
Bahan-bahannya
10 gm agar-agar
2 sudu susu cair
1 cawan gula
1 biji telor
1 mangkuk mangga (Masak) blend ehhh...
3 cawan air
Cara-caranya
Agar-agar & air di masak. Gula 1 cawan, dan mangga di kacau bersama
hingga sebati. Masukkan susu 2 sudu yang dicampur dengan telor. Digaul
lalu tuang di acuan ikut cita rasa sendiri dan masuk dalam peti ais.
Nota Kak Rashidah: Masa saya buat saya tidak mengunakan mangga masak yg diblender sebaliknya saya mengunakan 5 cawan air mangga - 1000 ml (jus yg dah siap beli aje.
Nota Kaki Chetam: Mangga boleh digantikan dengan lain-lain buah seperti epal, laici dll.
saya cuba resepi ni ya
ReplyDelete