Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 31, 2006

Kerapu Masak Kicap (Ketuhar Gelombang Mikro)


Sumber : EnakDIY

Bahan
1 ekor ikan kerapu
2 sudu besar daun bawang (dicincang)
1 sudu besar halia dan bawang putih (dicincang)
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar tau cheow pedas
1 sudu besar cili merah (dicincang)

Cara
1. Bersihkan ikan kerapu. Kelarkan selari di 3 tempat di bahagian ats dan bawah.
2. Masukkan 3 sudu besar minyak, daun bawang, halia dan bawang putih ke dalam pinggan yang tahan panas. Goreng dengan suhu yang tinggi selama 3 minit sehingga mengeluarkan bau yang sedap. Keluarkan dari oven. Gaul ikan dengan sos tiram, tau cheow dan gula. Bungkuskan dengan pembalut plastik microwave dan masak dengan suhu yang tinggi selama 5 minit.
Alihkan ikan tersebut dan masak selama 5 minit lagi. Taburkan dengan cili merah yang telah dicincang.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment