Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


March 31, 2006

Daging Masak Tau Cheow



Sumber : EnakDIY

Bahan
600gm daging
1/2 mangkuk air
2 tangkai daun bawang (dipotong beberapa kerat)
3 hiris halia
2 biji bunga cengkih
1 sudu makan tau cheow pedas
3 sudu besar minyak masak

Bahan untuk sos
4 sudu besar kicap cair
2 sudu besar gula
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh sos tiram
sedikit perasa

Cara membuat
1. Bersih dan sediakan semua bahan. Daging dipotong kiub dan dicelur di dalam air panas kemudian toskan.
2. Panaskan minyak, tumiskan daun bawang dan halia. Masukkan tau cheow pedas, kacau sehingga berbau harum.
3. Masukkan daging dan kacau untuk seketika. Masukkan pula bunga cengkih dan bahan untuk sos.
4. Akhir sekali masukkan air. Didihkan perlahan-lahan sehingga daging betul-betul lembut.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment