Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 31, 2006

Daging Masak Tau Cheow



Sumber : EnakDIY

Bahan
600gm daging
1/2 mangkuk air
2 tangkai daun bawang (dipotong beberapa kerat)
3 hiris halia
2 biji bunga cengkih
1 sudu makan tau cheow pedas
3 sudu besar minyak masak

Bahan untuk sos
4 sudu besar kicap cair
2 sudu besar gula
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh sos tiram
sedikit perasa

Cara membuat
1. Bersih dan sediakan semua bahan. Daging dipotong kiub dan dicelur di dalam air panas kemudian toskan.
2. Panaskan minyak, tumiskan daun bawang dan halia. Masukkan tau cheow pedas, kacau sehingga berbau harum.
3. Masukkan daging dan kacau untuk seketika. Masukkan pula bunga cengkih dan bahan untuk sos.
4. Akhir sekali masukkan air. Didihkan perlahan-lahan sehingga daging betul-betul lembut.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment