Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
Daging Goreng Bertelur
Sumber : EnakDIY
Bahan
200gm daging (dipotong nipis)
4 biji telur
1 sudu teh kicap cair
1 sudu teh tepung jagung
1/2 sudu teh minyak bijan
1/3 sudu teh garam
1 tangkai daun bawang (dipotong halus)
6 sudu besar minyak masak
Cara membuat
1. Bersih dan sediakan semua bahan, perap daging dengan kicap cair, tepung jagung dan minyak bijan selama 10 minit.
2. Panaskan 3 sudu besar minyak, goring daging sehingga 70% masak, toskan.
3. Bancuh telur dan daging bersama garam.
4. Panaskan 3 sudu besar minyak dengan api yang sederhana, masukkan bancuhan telur dan goring semasa menghidang.
No comments:
Post a Comment