Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
March 31, 2006
Daging Goreng Bertelur
Sumber : EnakDIY
Bahan
200gm daging (dipotong nipis)
4 biji telur
1 sudu teh kicap cair
1 sudu teh tepung jagung
1/2 sudu teh minyak bijan
1/3 sudu teh garam
1 tangkai daun bawang (dipotong halus)
6 sudu besar minyak masak
Cara membuat
1. Bersih dan sediakan semua bahan, perap daging dengan kicap cair, tepung jagung dan minyak bijan selama 10 minit.
2. Panaskan 3 sudu besar minyak, goring daging sehingga 70% masak, toskan.
3. Bancuh telur dan daging bersama garam.
4. Panaskan 3 sudu besar minyak dengan api yang sederhana, masukkan bancuhan telur dan goring semasa menghidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment