Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 31, 2006

Daging Goreng Bertelur


Sumber : EnakDIY

Bahan
200gm daging (dipotong nipis)
4 biji telur
1 sudu teh kicap cair
1 sudu teh tepung jagung
1/2 sudu teh minyak bijan
1/3 sudu teh garam
1 tangkai daun bawang (dipotong halus)
6 sudu besar minyak masak

Cara membuat
1. Bersih dan sediakan semua bahan, perap daging dengan kicap cair, tepung jagung dan minyak bijan selama 10 minit.
2. Panaskan 3 sudu besar minyak, goring daging sehingga 70% masak, toskan.
3. Bancuh telur dan daging bersama garam.
4. Panaskan 3 sudu besar minyak dengan api yang sederhana, masukkan bancuhan telur dan goring semasa menghidang.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment