Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 22, 2006

Apam ENO


Sumbangan : Roziyati ResepiNet
Gambar : Roziyati ResepiNet

Bahan
1 pkt tepung beras (cap gajah)
300 gm gula halus
2 sendok ibu apam (resepinya di bawah)
2-21/2 cawan air

Campur air ngan tpg dan ibu apam sampai tak bergentel. Masukkan gula. Kacau hingga gula dissolve. Tapis dan biarkan semalaman.

Bila nak mengukus, ambil satu mangkuk adunan, masukkan pewarna dan ENO dalam 1 camca teh membumbung. Kacau dan adunan akan naik 2 kali ganda. Tuang dalam acuan kecil dan kukus. ENO hanya dicampur apabila time nak kukus aja. Tu yg apam akan mekar.

=================================

Ibu Apam
2 cawan nasi
1 biji ragi
(Ragi diparut dalam nasi dan gaul hingga sebati. Biarkan dalam bekas selama 3 hari, akan jadi seakan tapai. Blend + air sikit sekadar blender bleh pusing. Boleh disimpan dalam fridge kalau berlebihan)
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment