Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


November 14, 2005

KEK LAPIS AISKRIM PISANG sumbangan Diana ResepiNet



Bahan-bahannya
400 gram mentega
250 gram gula kaster
200 gram pisang berangan, dilecek
110 gram tepung gandum
20 gram tepung aiskrim vanilla
20 biji kuning telur
4 biji putih telur
1 sudu teh ovalette
1 sudu teh esen pisang
sedikit pewarna hijau

Cara-caranya
1. Pukul mentega sampai putih dan ketepikan.
2. Dalam bekas lain pukul telur dan gula sebentar, masukkan ovalette dan pukul lagi sampai naik masukkan tepung gandum dan tepung aiskrim dan gaul rata.
3. Masukkan pula mentega, pisang dan esen pisang, terus dikacau sehingga sebati.
4. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu diwarnakan hijau dan satu lagi dibiarkan plain.
5. Dengan menggunakan grill bakar aduanan bewarna hijau sebanyak 2 lapis diikuti dengan selapis adunan plain ulangi proses ini sampai habis.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment