Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


November 14, 2005

KEK LAPIS AISKRIM MOCCA sumbangan Diana ResepiNet



Bahan-bahannya
450 gram mentega
350 gram gula kaster
80 gram tepung softasilk
50 gram tepung aiskrim vanilla
28 biji kuning telur
4 biji putih telur
1 sudu besar pes mocca
1 sudu besar rata ovalette
1 sudu teh coffee oil
pewarna coklat dan merah secukupnya

Cara-caranya
1. Mentega dan pes mocca dikacau rata.
2. Pukul telur bersama gula sampai kembang, masukkan ovalette dan terus pukul sehingga pekat.
3. Masukkan tepung sambil dikacau perlahan-lahan.
4. Akhir sekali campurkan ke dalam adunan mentega.
5. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu bahagian campurkan coklat dan coffee oil. Satu lagi bahagian diwarnakan merah.
6. Dengan menggunakan grill bakar adunan coklat 2 lapis dan bakar adunan berwarna merah 2 lapis dan buat begitu sehingga habis.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment