Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
November 14, 2005
KEK LAPIS AISKRIM MOCCA sumbangan Diana ResepiNet
Bahan-bahannya
450 gram mentega
350 gram gula kaster
80 gram tepung softasilk
50 gram tepung aiskrim vanilla
28 biji kuning telur
4 biji putih telur
1 sudu besar pes mocca
1 sudu besar rata ovalette
1 sudu teh coffee oil
pewarna coklat dan merah secukupnya
Cara-caranya
1. Mentega dan pes mocca dikacau rata.
2. Pukul telur bersama gula sampai kembang, masukkan ovalette dan terus pukul sehingga pekat.
3. Masukkan tepung sambil dikacau perlahan-lahan.
4. Akhir sekali campurkan ke dalam adunan mentega.
5. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu bahagian campurkan coklat dan coffee oil. Satu lagi bahagian diwarnakan merah.
6. Dengan menggunakan grill bakar adunan coklat 2 lapis dan bakar adunan berwarna merah 2 lapis dan buat begitu sehingga habis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment