Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 3 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff, Fruit Puff & Enclairs
Tarikh : 4 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 5 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


November 14, 2005

KEK LAPIS AISKRIM KRETEN sumbangan Diana ResepiNet



Bahan-bahannya
30 biji kuning telur
2 biji putih telur
350 gram gula halus
50 gram tepung aiskrim vanilla
1 sudu besar pes mocca
200 gram kismis
1 sudu the esen vanilla
sedikit pewarna hijau
90 gram tepung softasilk
1 sudu teh esen buah-buahan (sebarang jenis buah-buahan)
1 sudu besar ovalette
500 gram mentega

Cara-caranya
1. Mentega, esen vanilla, esen buah-buahan dikacau sampai sebati.
2. Pukul telur bersama gula sehingga pekat, masukkan ovalette dan terus pukul hingga pekat.
3. Masukkan mentega dan kacau rata. Kemudian masukkan tepung aiskrim dan tepung softasilk. Kacau rata.
4. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian satu bahagian diwarnakan hijau dan satu lagi dibiarkan plain.
5. Dengan menggunakan grill bakar 2 lapis adunan plain dan 3 lapis adunan hijau setiap lapisan ditaburkan kismis. Buat begitu hingga habis.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment