Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


November 14, 2005

KEK LAPIS AISKRIM COKLAT KELAPA sumbangan Diana ResepiNet



Bahan-bahannya
32 biji kuning telur
300 gram gula kaster
40 gram tepung aiskrim vanilla
150 gram kelapa tin
1 sudu besar ovalette
4 biji putih telur
500 gram mentega
150 gram chocolate rice
100 gram tepung softasilk
1 sudu teh esen vanilla
sedikit pewarna kuning dan coklat
Cara-caranya
1. Telur dan gula dipukul hingga kembang dan masukkan ovalette.
2. Didalam bekas lain pukul mentega sampai kembang.
3. Masukkan tepung serta esen vanilla kedalam adunan telur dan kacau rata.
4. Akhir sekali masukkan mentega kacau sampai sebati kemudian bahagikan kepada 2 bahagian satu bahagian masukkan pewarna kuning dan satu lagi coklat.
5. Dengan menggunakan grill bakar 1 senduk adunan bewarna kuning, taburkan chocolate rice apabila masak ratakan pula adunan berwarna coklat taburkan kelapa seterusnya buat lapisan sehingga habis.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment