Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
Biskut Tulip sumbangan HUSNITA ResepiNet
Bahan-bahannya:-
200gm mentega
250gm tepung gandum
50gm gula aising
1 biji kuning telur
20gm tepung jagung
30gm susu tepung
1 sudu kecil esen vanilla
sedikit prune
sedikit badam cincang
Cara menyediakan:-
1. Satukan mentega, gula dan esen vanilla. Pukul sehingga kembang.
2. Masukkan kuning telur, tepung jagung, susu tepung dan tepung gandum.
Gaul hingga menjadi doh.
3. Gunakan penggelek yg bergerigi utk. mencanai dan terap dengan acuan tat.
4. Bentukkan seperti bunga tulip. Sebelum dibakar, sapukan kuning telur di atasnya.
Letakkan buah prune sebagai hiasan. Buatkan tangkainya berwarna hijau.
No comments:
Post a Comment