Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


September 30, 2005

Biskut Tulip sumbangan HUSNITA ResepiNet



Bahan-bahannya:-
200gm mentega
250gm tepung gandum
50gm gula aising
1 biji kuning telur
20gm tepung jagung
30gm susu tepung
1 sudu kecil esen vanilla
sedikit prune
sedikit badam cincang

Cara menyediakan:-
1. Satukan mentega, gula dan esen vanilla. Pukul sehingga kembang.
2. Masukkan kuning telur, tepung jagung, susu tepung dan tepung gandum.
Gaul hingga menjadi doh.
3. Gunakan penggelek yg bergerigi utk. mencanai dan terap dengan acuan tat.
4. Bentukkan seperti bunga tulip. Sebelum dibakar, sapukan kuning telur di atasnya.
Letakkan buah prune sebagai hiasan. Buatkan tangkainya berwarna hijau.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment