Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


September 30, 2005

Biskut Lemak sumbangan Husnita



( Resepi drp. majalah Jelita)

Bahan-bahannya:-
40g lemak sayuran
90g Mentega
60g Guka Aising
2 Biji kuning telur
60g serbuk santan
60g Tepung Jagung
40g Tepung beras
90g Tepung berserbuk penaik
40g Susu tepung
Coklat chip untuk hiasan

Cara membuatnya:

1. Putar lemak sayuran bersama mentega, gula aising dan kuning telur sehingga sebati.
2. Masukkan serbuk santan bersama tepung jagung, tepung beras, tepung berserbuk penaik
dan susu tepung, uli sehingga sebati dan menjadi doh.
3. Bentukkan doh bulat dan leperkan sedikit.
4. Hias coklat chip diatasnya.
5. Bakar biskut pada suhu 180 C, sehingga masak.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment