Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


September 30, 2005

CHOCOLATE ALMOND BARS sumbangan Diana ResepiNet



Bahan-bahannya

(A)
250 gram mentega
190 gram gula aising
secubit rasa garam

(B)
1 biji telur

(C)
380 gram tepung gandum
90 gram badam kisar

Cara-caranya
1. Putar (A) sehingga lembut dan tambah (B). Putar sehingga tidak berbintil-bintil.
2. Campurkan (C) yang telah diayak dan adun hingga sebati.
3. Simpan dalam peti sejuk selama 30 minit atau sehingga keras.
4. Canaikan doh di antara kepingan kertas minyak sehingga menjadi 3mm tebal.
5. Potong menjadi 5sm x 2.5 sm dan bubuh atas kertas pembakar.
6. Bakar pada suhu 175 darjah C selama 15-20 minit atau sehingga kuning keemasan.
7. Biarkan ia sejuk. Tangkup 2 kping dengan coklat yang telah dicairkan.
8. Selaputkan dengan coklat cair dan letakkan ke atas kertas minyak. Paipkan sedikit jejalur coklat putih di permukaan.
9. Simpan dalam peti sejuk selama 2 minit. Biar ia keras.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment