Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


August 04, 2005

Steambath Method - Khas untuk menjawap soalan Jenny

Gambar-gambar ni Chetam ambil dari ResepiNet sumbangan dari Diana.

Nak describe ngan lebih jelas apa Steambath Method ni, sila rujuk gambar kedua. Kita perlu menyediakan bekas besar untuk dimasukkan air di dalamnya dan loyang yang berisi adunan kek diletakkan pula di dalam bekas air tadi. Jika kita lihat gambar pertama, loyang dibalut dengan aluminium foil. Ini adalah kerana selalunya Kek Keju dibakar di dalam acuan springform.....iaitu acuan itu boleh dibuka di bahagian bawah. Bahagian bawah acuan itu dibalut dengan aluminium foil untuk mengelakkan dari air masuk dan merosakkan kek keju. Sekiranya anda menggunakan acuan biasa, tak payahlah balut.Chetam

No comments:

Post a Comment