Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 04, 2005

Steambath Method - Khas untuk menjawap soalan Jenny

Gambar-gambar ni Chetam ambil dari ResepiNet sumbangan dari Diana.

Nak describe ngan lebih jelas apa Steambath Method ni, sila rujuk gambar kedua. Kita perlu menyediakan bekas besar untuk dimasukkan air di dalamnya dan loyang yang berisi adunan kek diletakkan pula di dalam bekas air tadi. Jika kita lihat gambar pertama, loyang dibalut dengan aluminium foil. Ini adalah kerana selalunya Kek Keju dibakar di dalam acuan springform.....iaitu acuan itu boleh dibuka di bahagian bawah. Bahagian bawah acuan itu dibalut dengan aluminium foil untuk mengelakkan dari air masuk dan merosakkan kek keju. Sekiranya anda menggunakan acuan biasa, tak payahlah balut.











Chetam

No comments:

Post a Comment