Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


June 02, 2005

Puding Ais Krim dr Kak Liza


Bahan
120 gm gula pasir
3 biji telur (diambil kuning sahaja)
60 gm serbuk badam
850 ml air
500 ml susu segar
50 gm tepung jagung
3 s/besar serbuk agar � agar
350 gm aiskrim perasa vanila
2 s/kecil pati strawberi
sedikit pewarna merah
buah strawberi (untuk hiasan)
daun pudina (untuk hiasan)

Cara Menyediakannya
1. Pukul gula dan kuning telur sebentar, campurkan tepung jagung
dan badam serta sedikit susu, kacau rata.
2. Tuangkan air, baki susu segar dan serbuk agar � agar ke dalam
periuk.
3. Masukkan campuran tepung jagung, kacau di atas api perlahan
sehingga pekat, apabila ia mendidih, angkatkan.
4. Masukkan aiskrim dan kacau segera, bahagikan dua.
5. Tuangkan satu bahagian ke dalam acuan yang sudah dibasahkan.
6. Campurkan pati strawberi dan pewarna merah ke dalam bahagian
yang satu lagi,tuangkan ke atas puding.
7. Biarkan ia keras sebelum disimpan di dalam peti sejuk dan
dihidangkan.
Posted by Hello

No comments:

Post a Comment