Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


June 09, 2005

ORANGE SHORTBREAD dari Diana


100 gram mentega
50 gram gula
1 sudu besar jus oren
1 biji oren, diparut halus kulitnya
170 gram tepung
20 gram tepung jagung

Cara-caranya
1. Pukul mentega dan gula sehingga ringan. Masukkan jus oren dan parutan kulitnya. Adun sehingga sebati.
2. Masukkan tepung yang telah diayak dan gaul rata.
3. Canaikan di antara 2 helai plastik menjadi 5mm tebal. Potong dengan acuan biskut bulat berukuran 7.5cm.
4. Susun diatas dulang pembakar yang telah disapu mentega Dengan mengunakkan garfu, buat berapa lubang dan ayak sedikit gula di permukaan.
5. Bakar pada suhu 170 darjah C selama 20 - 25 minit atau sehingga kuning keemasan.

Nota: Parutan kulit oren dan jus oren boleh digantikan dengan parutan kulit lemon dan susu.
Posted by Hello

No comments:

Post a Comment