Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


June 09, 2005

KEK GULUNG NATELLA dari Diana


Sumber: Liza Rahim

25 gm air sejuk (dari peti ais)
60 gm tepung jagung
185 gm gula kaster
100 gm tepung gandum
30 gm ovelette
1 sudu teh baking powder
10 biji kuning telur, disejukkan
6 biji putih telur, disejukkan
100 gram mentega, dicairkan
1 botol Natella
Acuan untuk kek gulung 10 x 10 atau 12 x 12 (sapu sekeliling dengan mentega)

Satukan semua bahan, kecuali mentega cair dan Natella. Pukul dengan high speed sehingga menjadi putih dan gebu. Masukkan mentega cair dan dipukul sehingga kembang.

Tuangkan adunan kedalam acuan dan ratakan. Bakar dalam ketuhar dengan kepanasan 180 darjah C. Ketuhar hendaklah dipanaskan sekurang-kurangnya 30 minit sebelum digunakan.

Setelah masak keluarkan dan biarkan ia sejuk. Keluarkan dari acuan. Sapukan permukaan dengan Natella sehingga rata. Kemudian gulung dengan cermat. Bungkus dengan kertas kek atau plastic dan simpan dalam peti sejuk. Bila hendak dihidang keluarkan dan potong bulat-bulat.

Posted by Hello

No comments:

Post a Comment