Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


June 09, 2005

KEK GULUNG NATELLA dari Diana


Sumber: Liza Rahim

25 gm air sejuk (dari peti ais)
60 gm tepung jagung
185 gm gula kaster
100 gm tepung gandum
30 gm ovelette
1 sudu teh baking powder
10 biji kuning telur, disejukkan
6 biji putih telur, disejukkan
100 gram mentega, dicairkan
1 botol Natella
Acuan untuk kek gulung 10 x 10 atau 12 x 12 (sapu sekeliling dengan mentega)

Satukan semua bahan, kecuali mentega cair dan Natella. Pukul dengan high speed sehingga menjadi putih dan gebu. Masukkan mentega cair dan dipukul sehingga kembang.

Tuangkan adunan kedalam acuan dan ratakan. Bakar dalam ketuhar dengan kepanasan 180 darjah C. Ketuhar hendaklah dipanaskan sekurang-kurangnya 30 minit sebelum digunakan.

Setelah masak keluarkan dan biarkan ia sejuk. Keluarkan dari acuan. Sapukan permukaan dengan Natella sehingga rata. Kemudian gulung dengan cermat. Bungkus dengan kertas kek atau plastic dan simpan dalam peti sejuk. Bila hendak dihidang keluarkan dan potong bulat-bulat.

Posted by Hello

No comments:

Post a Comment