Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


June 09, 2005

NYONYA PINEAPPLE TARTS dari Diana


Inti
1 kg nenas
300 gram gula
secubit garam
6 cm batang kulit kayu manis

Pastri

(A)
220 gram mentega
80 gram gula aising

(B)
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanilla

(C)
350 gram tepung
2 sudu besar tepung susu

Cara untuk Inti
Kupas kulit nenas dan bersihkan. Masukkan kedalam alat pengisar sehingga menjadi halus. Tuangkan kedalam periuk. Masukkan bahan-bahan ramuan yang lain dan masak sehingga pekat. Biarkan ia sejuk.

Cara untuk Pastri
Pukul (A) sehingga lembut dan masukkan (B). Pukul lagi sehingga sebati. Masukkan (C) yang telah diayak dan adun hingga sebati.

Cara Pembetukan Tat
1. Bentukkan inti nenas menjadi bebola kecil 1.5cm.
2. Canaikan pastri di antara kepingan plastik setebal 5mm. Potong dengan acuan bulat.
3. Susun diatas dulang yang telah disapu mentega dan letakkan inti nenas dibahagian tengah.
4. Gulungkan 1 keping pastri untuk menghasilkan 1 jejalur nipis. Hiaskan di atas permukaan inti nenas dan bentukkan palang.
5. Sapukan dengan telur dan bakar pada suhu 180 darjah C selama 15 - 20 minit.
Posted by Hello

No comments:

Post a Comment