Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


October 19, 2004

Resepi Mudah Untuk Juadah Berbuka

Resepi ni paling mudah tapi hasilnya............sehingga menjilat jari........hehehehe....

Puding Roti

Bahan-bahan
1 buku roti yang di buang bahagian tepinya
Sedikit butter atau mentega
Kismis
Susu Segar
Sedikit Gula

Cara
Roti dipotong 2 atau tiga. Paling senang guna gunting jer......untuk potong tepi-tepi tu.
Kemudian sapuan roti ni dengan butter/mentega di bahagian atas dah bawah sehingga habis.
Masukkan susu segar ke dalam periuk. Tambahkan sedikit gula. Panaskan di atas api sehingga gula larut. Jangan tunggu sampai susu mendidih. Sediakan loyang. Letak roti sebagai lapisan pertama. Taburkan kismis. Tuang satu senduk susu. Letakkan roti sebagai lapisan seterusnya dan ulang sehingga roti, kismis dan susu habis.

Bahagian tepi roti hendaklah dicarik-carik halus dan di tabur sebagai lapisan di atas sekali. Bakar dalam oven, lebih kurang 150 - 180 darjah.

Tips: Susu yang banyak akan menjadikan Puding Roti ni lembik tetapi sedap. Susu yang kurang menjadikan puding ni macam bingka....mudah dipotong. Biasanya chetam guna 1 liter susu segar yang dalam botol tu.....Lagi satu, pastikan kismis tidak ditaburkan di lapisan atas sekali. Kismis akan hangit.

Cubalah.......

No comments:

Post a Comment