Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 19, 2004

Resepi Mudah Untuk Juadah Berbuka

Resepi ni paling mudah tapi hasilnya............sehingga menjilat jari........hehehehe....

Puding Roti

Bahan-bahan
1 buku roti yang di buang bahagian tepinya
Sedikit butter atau mentega
Kismis
Susu Segar
Sedikit Gula

Cara
Roti dipotong 2 atau tiga. Paling senang guna gunting jer......untuk potong tepi-tepi tu.
Kemudian sapuan roti ni dengan butter/mentega di bahagian atas dah bawah sehingga habis.
Masukkan susu segar ke dalam periuk. Tambahkan sedikit gula. Panaskan di atas api sehingga gula larut. Jangan tunggu sampai susu mendidih. Sediakan loyang. Letak roti sebagai lapisan pertama. Taburkan kismis. Tuang satu senduk susu. Letakkan roti sebagai lapisan seterusnya dan ulang sehingga roti, kismis dan susu habis.

Bahagian tepi roti hendaklah dicarik-carik halus dan di tabur sebagai lapisan di atas sekali. Bakar dalam oven, lebih kurang 150 - 180 darjah.

Tips: Susu yang banyak akan menjadikan Puding Roti ni lembik tetapi sedap. Susu yang kurang menjadikan puding ni macam bingka....mudah dipotong. Biasanya chetam guna 1 liter susu segar yang dalam botol tu.....Lagi satu, pastikan kismis tidak ditaburkan di lapisan atas sekali. Kismis akan hangit.

Cubalah.......

No comments:

Post a Comment