Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 19, 2004

Kerabu Tomato

Resepi paling simple yang selalu mak chetam buat sebagai juadah berbuka puasa di zaman dulu-dulu. Amatlah sesuai untuk di makan dengan bubur lambur atau kanji.

Kerabu Tomato

Bahan
Tomato
Kacang tanah - digoreng tanpa minyak dan ditumbuk kasar
Bawang Besar
Cili Merah/Hijau - hiris nipis
Garam secukup rasa

Cara
Potong tomato dan bawang besar - bentuk bulat
Masukkan semua bahan yang lain dan gaul rata. Ikut rasa masing2 sama ada nak tambah gula atau tidak.

No comments:

Post a Comment