Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM200untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 19, 2004

Nak resepi Kuah Kacang???

Boleh............boleh.............no problemo....Ni resepi turun temurun.......Emak Chetam jugak yang ajar.....

Kuah Kacang

Kacang tanah di sangrai, buang kulit dan dimesin sedikit.....jangan halus sangat, nanti tak umph!!
Bawang Merah, Cabai Kering dan Belacan (digoreng ikut giliran)
Cili Sos
Tomato Sos
Air Suam
Garam
Gula

Cara
Bawang merah, cabai kering dan belacan dimesin hingga halus dengan air suam. Masukkan gula secukupnya. Mesin sedikit lagi. Lepas tu masukkan dalam bekas. Masukkan kacang yang dah dimesin, garam, sos cili dan sos tomato. Kacau rata.

Tips : Jangan bubuh air banyak sangat......seeloknya kuah ni likat. Kalau nak beri anak2 makan, kurangkan cabai kering dan sos cilinya. Sos yang paling chetam suka pakai ialah Sos Kimball.

No comments:

Post a Comment