Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 19, 2004

Lagi satu resepi dari Emak Chetam - Cucur Jagung

Cucur Jagung ni sedap kalau dicicah dengan kuah kacang. Kalau tak ada kuah kacang, sos keropok lekor pun boleh....tak hal punya. Tapi minta maafla sebab sukatan main belasah ajer.......ikut gerak hati...hehehehe

Bahan-Bahan

Jagung Tongkol
Udang Basah
Cabai Merah dan Bawang merah dikisar halus. Boleh juga tambah udang kering kalau suka.
Tepung Gandum
1 Telur Ayam
Air
Garam

Cara
Biji Jagung diasingkan dari tongkolnya. Chetam guna pisau jer untuk hiris. Terpulang kepada kreativiti masing-masing. Masukkan biji jagung ni dalam bekas, masukkan udang, cabai dan bawang yang dah dikisar, garam dan telur ayam. Gaul sekadar untuk mencampurkan bahan tadi. Masukkan tepung gandum, dan air secukupnya. Bancuh sehingga rata. Lepas tu boleh digoreng. Jangan guna api besar, nanti bahagian luarnya gelap tapi bahagian dalam tak masak.

No comments:

Post a Comment