Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 22, 2004

Juadah Berbuka - Puding Laici

PudingResepi ni dah banyak kali chetam cuba. Pernah buat sebagai jualan semasa bulan puasa tahun 2002. Boleh tahan juga sedapnya.

Puding Laici

Bahan-Bahan
30g agar-agar
7 gelas air
1 1/4 cawan gula
1 gelas air laici
1 tin susu cair
3 sudu kastard/tepung jagung
3 biji telur
sedikit gula batu
1 tin laici

Cara-Cara
Masakkan agar-agar bersama air, bila mendidih masukkan gula dan gula batuSusu, telur dan kastard dipukul.Laici diblender bersama satu gelas airnya.Masukkan susu yang dipukul tadi.Akhir masukkan laici, bila mendidih sejukkan.Bila dah membeku, pastilah boleh dirasa....menjilat jari.

No comments:

Post a Comment