Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


December 14, 2009

Dan Keputusannya...........

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Maaf tak dapat siarkan keputusan nya semalam (Ahad). Letih penangan kelas coklat dua hari berturut-turut. Chetam terima beratus-ratus email yang meneka Sagun. Ada juga yang meneka dodol, Baragas dll.

Terima Kasih banyak-banyak kerana sudi melapangkan masa anda untuk mengirim email kepada Chetam. InsyaAllah, di lain masa Chetam akan adakan peraduan yang lain pula.

Chetam

Ini keputusannya:

=========================================
Salam Che Tam,

Jawapan kepada peraduan itu ialah:

WAJIK @ WAJIK BANDUNG

From ME : ZAC ZAINI MOHAMED ESA,BATU FERRINGHI,PENANG
=========================================

Chetam minta Zac Zaini untuk emailkan alamat penghantaran hadiahnya yer......Nak tahu apa hadiahnya? Okay.......hadiah serba pink untuk Zac Zaini.

Hadiah terdiri daripada Beg Tote Dora, Baju Hujan Barbie, Tabung Slim Jasmine, Beg Liptick dan frame Minnie Mouse dari Hong Kong, Kerongsang Ekin dan Pin Tudung. Semua pink.

Berikut ialah resepi Wajik Bandung.
Wajik Bandung
Resepi Asal : Bonda Aliyah, Medan Indonesia

Bahan
1 pot pulut - ditanak biar dingin
2 biji kelapa diparut - digoreng jangan sampai hitam - kekuningan sudah memadai
8 oz gula - boleh juga sekati gula tetapi dikurangi sedikit

Cara Membuat
Masak semua dengan api perlahan. Dah masak, boleh dibungkus dengan kertas minyak yang berwarna warni seperti dalam gambar.

Optional
Sekiranya inginkan rasa nenas - parut sebiji nenas dan ambil airnya sahaja. Masak bersama-sama dengan bahan di atas.

1 comment:

  1. hehehe lucu la tengok adiah yang serba pink akak hehehe zac nak buat apa ek? hehehehehe

    ReplyDelete