Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 11, 2008

Kuah Rojak Kak Liza


KUAH ROJAK BUAH
Sumbangan: Jeni Boss Rnet
Sumber: Kak Liza

Bahan
15 biji cili api tumbuk
1/2 cawan air asam jawa
1 s/b belacan
1 s/b petis udang
1 cawan kicap lemak biasa
3 s/b gula

1 s/b bijan goreng tanpa minyak
1/2 cawan kacang tanah, digoreng dan dtumbuk kasar

Cara:
1. Mesinkan csemua bahan.
2. Masakkan sebentar.
3. Bila telah sejuk masukkan kacang tanah tumbuk dan bijan.

yg ni buah dari pokok mangga kak liza..dah masak..siap sedia untuk dimakan

Nota Kaki Chetam: Dok belek email lama dari RNET pada tahun 2006, terjumpa gambar mangga muda ni.....Mak Ai....meleleh air liur dibuatnya. Dulu Chetam pernah postkan resepi Jeruk Buah, juga dari Kak Liza. Kak Liza memang rajin memasak dan kebetulan bulan lepas baru menyambut Ulang Tahun yang ke 50. Semoga hari-hari mendatang akan memberikan lebih senyuman dan pengertian kepada Kak Liza.

No comments:

Post a Comment