Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


May 06, 2008

Puding Kukus Strawberi & Laici

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Chetam dah lama tak cuba resepi. Kali ni resepi di ambil dari myresepi.com yang disumbangkan oleh kimin_03.

Thanks bebanyak ye kimin_03 kalau tersinggah ke Teratak Chetam ni. Senang sangat caranya sebab bahan-bahan cuma perlu diblend hingga hancur. Chenul siap jamu kengkawan sepermainan di rumah sebelah...hehehehe....

Puding Kukus Strawberi & Laici
Sumber : kimin_03@myresepi.com

Bahan-bahan ( 10 orang )
1 tin susu cair
1 tin laici (toskan dan simpan sirapnya)
4 biji telur ayam
4 keping roti (Gardenia, High 5, etc)
1 kotak jeli kristal strawberi / raspberi
400ml air (untuk menyediakan jeli)
1 sudu besar gula pasir

Cara-cara

Kisar roti, susu cair, sirap laici, gula pasir dan telur sehingga hancur. Potong buah laici mengikut saiz kesukaan anda dan ketepikan.
Tuangkan adunan yang dikisar tadi ke dalam loyang dan kukus selama 30-45 minit atau sampai masak. Keluarkan dan sejukkan.
Panaskan air dan masukkan serbuk jeli kristal (tambah 2-3 sudu besar gula pasir kalau suka manis). Kacau sampai larut.
Susun buah laici di atas adunan kukus tadi. Tuang jeli kristal yang telah di masak tadi ke atas adunan. Sejukkan dalam peti sejuk sebelum dihidang.

No comments:

Post a Comment