Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


October 03, 2007

Kerabu Taugeh - Sumbangan dari Sherry

Resepi dan gambar disumbangkan oleh Sherry. Sherry ni kawan Chetam semasa belajar di ITM Pahang dulu. Sherry ni juga merupakan pelanggan kristal yang tak banyak songeh tapi ganas....hehehehe.....ganas sebab semua gelang dan jam kristal yang dibeli dari Chetam dah jadi cacat.....hehehehe......jewellery yang dibeli di semasa outing di KL pun cacat juga....hehehehe...tak per....bila free Chetam akan repair yer.....

P/S : Koktel Buah tu tak der resepi ker Sherry oi?

Kerabu Taugeh

sekali makan tauge..400-500 gram kot.
3 ulas bawang kecil-dimayang
1 buku bawang besar- dimayang
2-3 batang serai - dihiris halus
5-6 ulas cili api - dipotong halus
1 ulas lada besar merah - dihiris nipis
3 sudu kerisik
garam gula secukup rasa.

tauge disiram air panas. gaul dgn bahan2 tadi..siap. makan.

No comments:

Post a Comment