Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


October 30, 2007

Hidangan Raya dari Baya - Pavlova Kak Roy

PAVLOVA (Austria)

7 telur putih (room temp.)
3/4 cup gula biasa.
2/4 cup gula icing.
2 sudu teh corn starch.
2 drops white vinegar( hanya 2 -4 titik sahaja bukan banyak )
secubit garam.

Cara-cara
Pukul telur sampai kembang (high speed), next masukkan bahan-bahan berikutnya. Pastikan gula betul2 hancur dan sebati. Spray tempat pembakar. Bakar Oven 320o temp selama 1 jam. 175o untuk selama 1/2hr. Jangan buka sampai dah siap. Kalau nak rangup biarkan dalam
oven sampai sejuk.

Atasnya: 2 pek cool whipped cream (kalau rajin buatlah whipped cream sendiri kalau tak beli saja) -nak cantik lagi atasnya .... kiwi, strawberry, blueberry and peaches. Tak ada fresh dalam tin. O.Klah..... pastikan toskan dulu airnya keringkan atas kitchen towel....... kalau berair tak cantik.

Selamat mencuba.

Nota Kaki dari Baya:
Bekas kena betul betul bersih dari grease, dan tak boleh lansung bercampur dengan air or kuning telor walaupun setitik, jika bercampur takkan jadi base meringue nie.. dan masa membakar jangan dibuka langsung oven.

No comments:

Post a Comment