Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 3 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff, Fruit Puff & Enclairs
Tarikh : 4 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 5 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 30, 2007

Hidangan Raya dari Baya - Pavlova Kak Roy

PAVLOVA (Austria)

7 telur putih (room temp.)
3/4 cup gula biasa.
2/4 cup gula icing.
2 sudu teh corn starch.
2 drops white vinegar( hanya 2 -4 titik sahaja bukan banyak )
secubit garam.

Cara-cara
Pukul telur sampai kembang (high speed), next masukkan bahan-bahan berikutnya. Pastikan gula betul2 hancur dan sebati. Spray tempat pembakar. Bakar Oven 320o temp selama 1 jam. 175o untuk selama 1/2hr. Jangan buka sampai dah siap. Kalau nak rangup biarkan dalam
oven sampai sejuk.

Atasnya: 2 pek cool whipped cream (kalau rajin buatlah whipped cream sendiri kalau tak beli saja) -nak cantik lagi atasnya .... kiwi, strawberry, blueberry and peaches. Tak ada fresh dalam tin. O.Klah..... pastikan toskan dulu airnya keringkan atas kitchen towel....... kalau berair tak cantik.

Selamat mencuba.

Nota Kaki dari Baya:
Bekas kena betul betul bersih dari grease, dan tak boleh lansung bercampur dengan air or kuning telor walaupun setitik, jika bercampur takkan jadi base meringue nie.. dan masa membakar jangan dibuka langsung oven.

No comments:

Post a Comment