Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


September 11, 2007

Puding Roti Berjem Stroberi

Puding Roti Berjem Stroberi
Sumber : Chetam

Bahan
Roti - 1 buku
Jem Stroberi
Susu Kotak - 1 1/2 cawan
Butter/Mentega
Sultana/Kismis
Gula 1 sudu

Cara
Panaskan susu dengan sedikit gula. Jangan bagi mendidih. Cukup sekadar untuk gula larut.

Potong kulit roti tapi jangan buang. Kulit roti diramas taua digunting halus-halus. Sapu butter/mentega atas permukaan roti. Sapu jem stroberi di permukaan roti yang lagi satu. Susun atas loyang dengan meletakkan permukaan yang disapu butter/mentega ke atas loyang. Tabur kismis/sultana dan tuang susu suam sekadar untuk membasahkan roti. Ulang proses yang sama dan lapiskan atas lapisan pertama tadi. Ulang sehingga roti habis.

Di permukaan atas sekali, taburkan kismis/sultana, tabur kulit roti dan tuang susu suam.

Masukkan loyang dalam oven yang dah dipanaskan dengan suhu 180 celsius. Bakar api atas bawah selama lebih kurang 25 minit...ikut oven masing-masing yer.

Dah masuk, boleh makan.....

No comments:

Post a Comment