Resepi di bawah versi campak yer.

Sumber : Chetam
Labu Kuning
Udang Galah (kalau tak der, bubuh jer ikan bilis atau udang kering)
Bawang Merah
Santan (Chetam guna santan segera)
Secukup garam
Air
Cabai Merah
Cara-cara
Bersihkan udang. Buah labu dibuang kulit dan biji. Potong ikut suka.
Sediakan periuk. Masukkan labu, udang, bawang merah dan cabai merah yang dipotong dan air ke dalam periuk. Hidupkan api. Bila labu separuh empuk, masukkan santan dan garam. Kacau jangan bagi santan naik minyak. Bila labu dah empuk, tutup api dan hidangkan.
Kunyit xletak ker, salah resepi nih
ReplyDeletememang..tak..letak..kunyit..asal..masak..lemak..putih..tp..nampak..warna..kuning..sebab..labu..kuning..tu..hancur..dah..terlebih..masak..
ReplyDelete