Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Jadual Kelas Bulan Disember 2013

Boleh pilih sebarang tarikh untuk bulan Disember 2013.

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


August 24, 2007

Masak Lemak Labu ngan Udang Galah

Dua minggu lepas Chetam beli udang galah kat Billion Bandar Teknologi Kajang. Dok fikir nak masak apa???? Beli labu kuning setengah biji. Memandangkan Chetam dan Buya peminat Masak Lemak Labu so Chetam nak cuba rencah udang galah pula sebab selalunya guna ikan bilis. Hasilnya memang sedap sebab kuahnya manis......bukan manis gula tapi manis udang......BEST!!!! tapi yang tak bestnya...labu dah terlebih masak. So hancur.....hehehehe....Buya kata lain kali masak udang tu dulu.......

Resepi di bawah versi campak yer.

Masak Lemak Labu ngan Udang Galah
Sumber : Chetam

Labu Kuning
Udang Galah (kalau tak der, bubuh jer ikan bilis atau udang kering)
Bawang Merah
Santan (Chetam guna santan segera)
Secukup garam
Air
Cabai Merah

Cara-cara
Bersihkan udang. Buah labu dibuang kulit dan biji. Potong ikut suka.
Sediakan periuk. Masukkan labu, udang, bawang merah dan cabai merah yang dipotong dan air ke dalam periuk. Hidupkan api. Bila labu separuh empuk, masukkan santan dan garam. Kacau jangan bagi santan naik minyak. Bila labu dah empuk, tutup api dan hidangkan.

2 comments:

  1. Anonymous5:05 pm

    Kunyit xletak ker, salah resepi nih

    ReplyDelete
  2. memang..tak..letak..kunyit..asal..masak..lemak..putih..tp..nampak..warna..kuning..sebab..labu..kuning..tu..hancur..dah..terlebih..masak..

    ReplyDelete