Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 28, 2006

Sambal Tumis Udang dan Petai Bonda Chetam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ini resepi dari Arwah Bonda Chetam. Dah lama tak masak sambal tumis petai ni. Tak ada sukatan tertentu sebab main campak jer. Chetam masak malam tadi.....huiyo.....bertambah makan nasi.


Sambal Tumis Udang dan Petai Bonda Chetam

Petai
Cili Kering
Garam
Asam Jawa - optional
Santan
Udang
Belacan
Bawang Merah
Bawang Besar
Minyak Masak

Cara
Petai yang dikikis kulitnya. Belah dua memanjang. (petai dimakan dengan kulitnya sekali tetapi permukaan kulit hendaklah dikikis dengan pisau terlebih dahulu).
Rendam cili kering ngan air panas. Kemudian kisar dengan bawang merah dan belacan.
Panaskan minyak di dalam kuali. Masukkan bahan yang dikisar. Masak sehingga naik minyak.
Masukkan petai dan udang. Gaul rata.
Masukkan santan. Masukkan bawang besar yang dipotong bulat. Gaul lagi. Akhir sekali masukkan garam.
Gaul rata. Boleh diangkat dan dihidangkan.

Nota Kaki Chetam : Chetam tak masukkan asam jawa sebab suami tak suka.

No comments:

Post a Comment