Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


July 13, 2006

HAZELNUTS ROSETTES


Sumbangan : Diana

Bahan-bahannya
250 gram mentega
1/3 cawan gula kaster
60 gram hazelnut, dikisar
1 2/3 cawan tepung gandum
secukup chocolate chip, untuk hiasan

Cara-caranya
Pukul mentega dan gula kaster sehingga ringan dan gebu. Masukkan kacang hazelnut yang telah dikisar, gaul hingga sebati. Masukkan tepung yang telah diayak dan gaul hingga rata. Isikan adunan kedalam piping bag. Pipekan adunan ke dalam mangkuk kertas yang kecil dan hiaskan atasnya dengan chocolate chip. Bakar dalam oven dengan kepanasan 175 darjah C selama 15 minit atau sehingga biskut kekuningan.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment