Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


July 27, 2006

CHOCOLATE HAZELNUT BALL COOKIES

Sumbangan Diana
Sumber: Gadis Aries

Bahan-bahannya :
250 gm mentega
225 gm HongKong flour
100 gm Hazelnut - di kisar
70 gm gula aising
50 gm tepung beras
250 gram whole hazelnut
1 sudu teh vanila
1 bar of Cooking Coklat
Paper cup

Cara membuatnya :
Mentega dan gula dipukul hingga kembang. Masukkan kedua jenis tepung, hazelnut kisar, garam, vanila dan semuanya digaul rata. Uli hingga menjadi doh lembut dan ambil sedikit tepung lalu balutkan pada sebiji hazelnut dan bakar hingga masak dan sejukkan terlebih dahulu. Angkat dan masukkan ke dalam papercup yang kecil. Taburkan badam cincang.

Nota Kaki Gadis Aries: Dapat 230 biji utk satu adunan ni... ianya semua tergantung dgn mcmana you all bebola kan adunan tu...

No comments:

Post a Comment