
Gambar : Anis RN
Kek di atas dihias menggunakan buttercream sumbangan dari Geng RN di Kuantan.
Butter cream Kuantan 2
250 gm butter/shortening
(komen Anis : kalau nak icing putih & lebih tahan panas, guna shortening. tapi, kalau nak lebih sedap, baik guna butterlah)
125 gm marvello/supertact/krimwell
(komen Anis : benda2 ni cari kat kedai bahan kek....takde marvello, guna supertact, takde supertact, guna krimwell)
125 gm gula aising
(komen Anis : kena ayak dulu supaya tak berketul2)
Pukul butter + marvello hingga putih. Ayak gula aising, masukkan ke dlm butter, pukul lg hingga kembang dan putih. Suaikan warna utk hiasan kek.
TIPS dari Anis : pukul dengan kelajuan minima. makan masalah sket, tapi, insyaallah, icingnya nanti lebih cantik & mudah dilepa.

No comments:
Post a Comment