Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


May 23, 2006

Kek African MarbleBulan lepas Chetam buat 4 kek birthday. 2 untuk anak sedara dan lagi 2 untuk Chenul. Untuk anak sedara Chetam buat Kek Coklat Kukus Zaiima siap ngan Topping dari resepi yang diberikan oleh Puan Misleha ResepiNet. Gambarnya akan Chetam postkan kemudian. Lagi sebiji kek Chetam gunakan resepi di bawah iaitu Kek African Marble. Untuk Chenul pulak, Chetam buat Kek Coklat Bebop versi bakar dan sekali lagi Kek African Marble. Kedua-dua Kek African Marble dan Kek Coklat Bebop memang klass.........sedap. Nanti Chetam kasi resepi Kek Coklat Bebop.

Di bawah ni adalah hasil kerjatangan Chetam sendiri yang kejung. First time decorate cake tapi Chetam guna gambar spiderman yang dibeli dari kedai kek. Kek ini merupakan kek anak sedara Chetam.

Kek African Marble
Sumber : Roshayati Johari ResepiNet

Bahan2nya
250 g Tepung naik sendiri
200 g gula kastor
300 g telur - timbang tanpa kulit
1 camb ovellate
1 camt baking pawder
2 camb susu pekat
50 g air
175 g butter - cairkan
coklat/strawberry/kopi/pandan emulco - pilih satu yang
digemari

Cara2nya
Pukul semua bahan kecuali butter cair dan emulco hingga pekat dan kuantitinya menjadi double. Masukkan butter cair dan kacau adunan sebati. Asingkan 3 senduk adunan. Campurkan 3 senduk dengan emulco.
Tuang adunan banyak dalam loyang. Tuangkan sedikit2 adunan emulco dan corakkan atas adunan banyak. Bakar. ( Pastikan adunan hanya separuh loyang sebab kek ni akan naik double ). Suhu 160 selama 45 minit atau sehingga masak. Setelah masak, biarkan 5 mini dalam loyang lepas tu
keluarkan. Ini untuk elakkan kek jadi kecut.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment