Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


May 23, 2006

Kek African Marble



Bulan lepas Chetam buat 4 kek birthday. 2 untuk anak sedara dan lagi 2 untuk Chenul. Untuk anak sedara Chetam buat Kek Coklat Kukus Zaiima siap ngan Topping dari resepi yang diberikan oleh Puan Misleha ResepiNet. Gambarnya akan Chetam postkan kemudian. Lagi sebiji kek Chetam gunakan resepi di bawah iaitu Kek African Marble. Untuk Chenul pulak, Chetam buat Kek Coklat Bebop versi bakar dan sekali lagi Kek African Marble. Kedua-dua Kek African Marble dan Kek Coklat Bebop memang klass.........sedap. Nanti Chetam kasi resepi Kek Coklat Bebop.

Di bawah ni adalah hasil kerjatangan Chetam sendiri yang kejung. First time decorate cake tapi Chetam guna gambar spiderman yang dibeli dari kedai kek. Kek ini merupakan kek anak sedara Chetam.

Kek African Marble
Sumber : Roshayati Johari ResepiNet

Bahan2nya
250 g Tepung naik sendiri
200 g gula kastor
300 g telur - timbang tanpa kulit
1 camb ovellate
1 camt baking pawder
2 camb susu pekat
50 g air
175 g butter - cairkan
coklat/strawberry/kopi/pandan emulco - pilih satu yang
digemari

Cara2nya
Pukul semua bahan kecuali butter cair dan emulco hingga pekat dan kuantitinya menjadi double. Masukkan butter cair dan kacau adunan sebati. Asingkan 3 senduk adunan. Campurkan 3 senduk dengan emulco.
Tuang adunan banyak dalam loyang. Tuangkan sedikit2 adunan emulco dan corakkan atas adunan banyak. Bakar. ( Pastikan adunan hanya separuh loyang sebab kek ni akan naik double ). Suhu 160 selama 45 minit atau sehingga masak. Setelah masak, biarkan 5 mini dalam loyang lepas tu
keluarkan. Ini untuk elakkan kek jadi kecut.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment