Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


July 01, 2005

Kek Pandan Jalur


Lagi satu resepi dari Selera Online.

Bahan-bahannya
5 biji telur
2 cawan gula halus
1 1/2 cawan tepung kek
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan santan
2 sudu makan hirisan badam
1 sudu teh perasa dan pewarna pandan
1 cawan minyak kelapa
1 sudu makan serbuk penaik
1 sudu teh pewarna hijau

Cara menyediakannya
1. Pukul telur dengan gula hingga gebu.
2. Masukkan minyak santan dan pukul lagi.
3. Masukkan tepung, serbuk penaik, hirisan badam, perasa dan pewarna pandan. Kacau rata.
4. Tuang adunan ke dalam acuan yang disapu sedikit mentega.
5. Akhir sekali corakkan jalur pada atas adunan tadi.
6. Bakar selama 45 minit dengan suhu 180�C.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment