Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
May 26, 2005
PUDING KACANG MERAH SOS COKLAT oleh Kak Liza
Bahan-bahan:
1 bungkus agar2 [20 gram]..rendamkan
5 mug/gelas air
1 tin susu cair
1 cawan gula pasir
200 gm kacang merah [mesinkan]
1/2 cawan tepung kastad
hiasan..
1 tin fruit cocktail
SOS COKLAT
250 gm cooking choklat
1 s/b gula
1/2 cawan susu cair/whipping cream
2 s/b minyak/majerin
ara
1. Masakkkan agar2 dan air sehingga hancur dan mendideh.
2. Masukkan gula dan tapiskan.
3. Bancuhkan tepung kastad, susu cair dan kacang merah.
4. Kacau rata dan biarkan mendideh sikit.
5. Masukkan adunan dalam acuan dan sejukkan.
6. Hidangkan besama sos coklat dan fruit cocktail.
Cara buat sos coklat
1. masukkan semua bahn kecuali minyak/majerin dalam mangkuk tahan panas dan masakkan dalam kuali berisi air..secara double boiler.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment