Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
PUDING CENDUL oleh Kak Liza
Bahan-bahan
1/2 paket agar2 [20 gm]
3 gelas air
1 cawan gula
1 cawan susu cair
2 cawan cendul
1 cawan gula merah
Cara
1. Rebuskan agar dengan air sehingga mendideh.
2. Masukkan gula dan biarkan mendideh lagi. Tapiskan.
3. Bahagiakan agar2 kepada 3 bahagian.
4. 2 bahagian di panaskan sekejap dan masukkan susu cair dan cendul.
5. Kacau rata dan masukkan dalam loyang. Sejukkan sebentar.
6. Bahagian 1/3 itu dipanaskan dan masukkan gula merah.
7. Kacau rata dn biarkan mendideh dan tapis.
8. Tuangkan perlahan2 atas adunan yg berisi cendul dan sejukkan.
9. Potong dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment