Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
May 26, 2005
PUDING CENDUL oleh Kak Liza
Bahan-bahan
1/2 paket agar2 [20 gm]
3 gelas air
1 cawan gula
1 cawan susu cair
2 cawan cendul
1 cawan gula merah
Cara
1. Rebuskan agar dengan air sehingga mendideh.
2. Masukkan gula dan biarkan mendideh lagi. Tapiskan.
3. Bahagiakan agar2 kepada 3 bahagian.
4. 2 bahagian di panaskan sekejap dan masukkan susu cair dan cendul.
5. Kacau rata dan masukkan dalam loyang. Sejukkan sebentar.
6. Bahagian 1/3 itu dipanaskan dan masukkan gula merah.
7. Kacau rata dn biarkan mendideh dan tapis.
8. Tuangkan perlahan2 atas adunan yg berisi cendul dan sejukkan.
9. Potong dan hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment