Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


May 26, 2005

Kek Butter Lapis Oleh SitiSlam


3/4 cawan gula
1 cawan butter
3 biji telur
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanila

Tepung diayak ngan baking powder sebanyak 3 X
Pukul gula ngan butter sampai kembang
Masukkan telur dan esen vanila , putar sampai sebati
Masukkan tepung sikit demi sedikit sampai abis
Bakar dalam suhu 180 darjah C dalam 45 minit atau bila cucuk ngan lidi takder melekat.
dah masak biarkan sejuk

bahan-bahan
guna jem kegemaran ambil dalam 1/2 cawan..putar sampai lembut

nak buat layer kek
ambil benang,ukur ketinggian layer yang kita nak cara potongnya dengan menjerut secara perlahan-lahan.
pastu sapu filing tadi.

Coating

1/4 cawan butter
1/2 cawan fresh cream
1/2 cawan jem kegemaran
1/2 cawan gula ising

Semua ni putar sebati.
Posted by Hello

No comments:

Post a Comment