Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


April 14, 2005

Selamat Datang dan Terima Kasih di atas kunjungan anda.

Assalamualaikum. Terima kasih Chetam ucapkan kepada semua pengunjung blog ni. Terima kasih juga kerana sudi mencuba resepi-resepi yang Chetam paparkan di sini. Kepada yang belum tu.....rajin-rajin mencuba.

Resepi kali ni Chetam dapat dari MealTimesMenu. Bila Chetam makan kek ni, Chetam tak rasa thrill sangat tapi selepas beberapa beberapa hari baru rasa kesedapannya. Jumlah gula yang digunakan juga nampak banyak, atas nasihat org yang telah mencubanya, Chetam kurangkan gula. Personally Chetam rasa, baik ikut rsepi yang diberi.

Whipping Cream Pound Cake
1 cup butter
3 cups white sugar
6 eggs
3 cups cake flour
1 cup heavy whipping cream
2 teaspoons vanilla extract
1 teaspoon almond extract (optional)

Panaskan oven 325 degrees F (165 degrees C). Gris dan taburkan tepung pada loyang. Seeloknya 10 inch tube pan. Dalam mangkuk besar, krimkan butter selama 2 minit. Tambahkan gula dan teruskan memukul selama 5 minit. Tambahkan telur satu persatu. Teruskan memukul. Masukkan tepung berselang seli dengan whipping cream. Masukkan vanila dan almond extract. Masukkan adunan ke dalam loyang. Bakar pada suhu 325 degrees F (165 degrees selama 1 jam 10 minit. Letakkan tuala di atas rak penyejuk. Letakkan kek atas tuala. Bila kek dah sejuk, taburkan serbuk gula. Boleh dimakan begitu sahaja atau dengan buah-buahan.

No comments:

Post a Comment